ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

уторак, 27. април 2010.

ИЛУСТРОВАНА ЕНЦИЛОПЕДИЈА ОКЕАН

Мала магаза;детаљ. Фотографија Ивана Лукића из циклуса Библиотека Лукића у Мишљеновцу;складиште. 24. 04. 2010.
Сазнајте зашто Јован  Мемедовић препоручује Велику ИЛУСТРОВАНУ ЕНЦИЛОПЕДИЈУ
Океан прелистајте је * Наручите у претплати са 30% попуста * уштедите 2.670 дин

Задовољство ми је шта могу да Вам представим Прво издање на српском језику Велике илустроване енциклопедије Океан реномиране куће издавачке Дорлинг Киндерслеи. Све сто је до сада откривено о тајнама мора и океана налази се у овој свеобухватној књизи која ће изаћи из штампе у октобру 2010.
С ТВ-камером у руци крочио сам на многа места нетакнуте природе. Открио сам фасцинантне
чињенице о живом свету, доживео невероватне авантуре и необичне сусрете. Иако сам одрастао на београдском асфалту, можда Због својих дурмиторских корена, природом сам опчињен од малих ногу. Због узбудљиве Прице из дивљине спреман сам да Одем ја на крај света. даље од тога да, ако треба.
Где налазим инспирацију? Значе ли вам нешто имена Дон волс и Жак Пикард? Исте године Када сам рођен, двојица океанографа заронили су са дубине од батискафом урадити 10,911 метара испод површине мора. И дан данас ово је рекордна дубина не које су људи икада стигли. Да практично Значи да је више људи било у свемиру него шта је посетило морске дубине!
Фасцинантан податак навео ме је да зароним у једну књигу, тачније, енциклопедију. Наиме,
захваљујући менаџеру Младинске књиге, Инаце страственом риболовцу Жарку Бојанићу, имао сам привилегију да међу првима добијем један примерак енциклопедије Океан. Опчинио мене
је потпуно! Додуше, Немогуће је одједном сагледати све његове Аспекте, али Зато вас водич Као сто је Океан уводи Прицу у поуздано и постепено - од његових физичко-хемијских карактеристика, преко објашњења океанских средина, класификације живог света па све то мапа океана.
Већ сам целу породицу укључио у ову истраживачку авантуру! Када сам од илустровану енциклопедију Први пут спустио на сточић дневног боравка, приметио сам да држи
завидну предност у конкуренцији са даљинским управљачем, чинијом с грицкалицама и разноразним популарним магазинима. Невероватно је Како ова књига Цак сам клинце школског узраста лако и брзо увлачи у своје дубине - стручна, едукативна, информативна при томе визуелно атрактивна и занимљива.
Баш недавно ми је ћерка запањено испричала како би услед глобалног загревања и отапања Арктика Могао да се заледи део северно Америке и да за Неколико степени спусти температура у Западној Европи. Дете ми је детаљно све објаснило фази Овог природног процеса (везан је за могући поремећај у СТРУЈАЊУ воде у Атлантском океану), и разлоге за овако песимистичне прогнозе Научне. Све то је у прочитала Океану! Драго ми је да су уз енциклопедију Океан Моји клинци за кратко време успели да схвате да је Океан не само Колевка живота на земљи него један живи систем Чије је очување од пресудне важности за нас живот и опстанак. Океан је дефинитивно допринео да она још више заволе природу, да је разумеју и труде се да Живе у складу са њом!
Читајући Океан, тајне последњег недирнутог дела света откриваћете са узбуђењем и чуђењем које неће бити кратког даха. Неисцрпном извору информација и научних теорија увек цете се изнова враћати! Као риболовац увек сам размишљао како је чудесан и важан процес кружења воде на земљи.
Након читања океана, гледам у реку, помислим како Ће сва ова силина воде завршити у океану и при Томе неце допринети да на планети буде више од 3% слатке воде. Фасцинантно је да је Чак две трећине укупне количине слатке воде заробљено у пространим леденим покривачима Антарктик и већег дела Гренланда, а да је све остало Слана вода!
О том непрегледном пространству од 1,36 милијарди км3 воде која циркулише и само одржава живот на Земљи, имамо неупоредиво мање знања него о копну, али са овом књигом верујем да је мистерија поцела да се разоткрива!

итд. итд.
Ово јединствено енциклопедијско издање Ће по изласку из штампе коштати 8.900 динара ВИ
Данас имате прилику да га у ПРЕТПЛАТИ Наручите по 30% нижој цени! Наручите Већ сад свој примерак Велике илустроване енциклопедије Океан у ПРЕТПЛАТИ по најповољнијој цени и Цак уштедите 2.670 динара!

Наручите путем наруџбенице на нашем сајту или путем мејла инфо@младинска.рс
Младинска књига, Београд, Ђорда Станојевића 14, 11070 Нови Београд Телефон: 011 570 22 22
Фак: 011 22 570 90

Нема коментара:

Популарни постови