ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

понедељак, 3. мај 2010.

Дигитално издање "Музеја Немогућег Ратара"

Поклон књига Заветина за амесец мај 2010. године  М. Лукић, У дому предака, мај 2010. Снимак Ивана Лукића

НАПОМЕНА:

Заветине су последњих година добиле стотинак писама читалаца из разних крајева Србије, који су тражили "Музеј Немогућег Ратара", који је штампан давно, тј. пре десетак година, као пилот издање, у симболичном броју одштампаних примерака. Годинама није било могуће удовољити читаоцима и заинтересованима; сада је то могуће.

Одломак из књиге:
....У есеју (Не)себични музеј ја сам наговестио извесну могућност. Да се објави двадесетак мојих књига и да се добит од првих издања утроши на подизање АРХИВА ЗАКОПАНОГ БЛАГА.Јер, да се вратимо на оно чиме овај завршни рад почиње, потребан је новац , капитал да се реализује мој наум. Општина Кучево га нема и не верујем да би га могла стећи за овакво једно оснивање музеја живе традиције, које увелико превазилази општинске и окружне и регионалне оквире и представља нешто што је много веће и значајније. Ја и сада понављам : био бих спреман да издавање мог Опуса (преко двадесетак наслова) (...), приложим као основу за почетак изградње АРХИВА ЗАКОПАНОГ БЛАГА, те основе Музеја Немогућег Ратара (музеја живе традиције), језгра и нуклеуса Комплекса Спасово. Нудим то баш Кучеву и организационом одбору смотре народног стваралаштва "Хомољски мотиви" зато, јер су они, пре четврт века ризиковали, и објавили моју прву књигу песама.


Студенти из Звижда и Хомоља, који су имали прилике да у часопису Савременик прочитају моје есеје о музеју живе традиције, предлагали су ми да оснујемо ДРУШТВО ЗА ОСНИВАЊЕ МУЗЕЈА ЖИВЕ ТРАДИЦИЈЕ....Књига се може преузети са уобичајених страница Веб сајта Заветина http://sites.google.com/site/zavetinevirtuelnimuzej/in-the-news/muzejanemogucegratara

Нема коментара:

Популарни постови