ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

среда, 23. фебруар 2011.

Ујдурме "Политике", или....Геј јунаци из српске прошлости

Поводом чланка објављеног у додатку Политика МАГАЗИН бр. 699 / 20. фебруар 2011.
стр. 28-29, Геј јунаци из српске прошлости
Да ли су и тзв. "дворски историчари" Титова времена падали на овако јефтин, ћифтински ниво?.....Или, очигледно да тиражи Политикиних издања падају, из дана у дан, или да је неко ову врсту чланака поручио, али зашто? У које сврхе? И тзв историчару "без длаке на језику", и споменутој новинарки, много би боље било, да су прочитали мемоаре принца Ђорђа Карађорђевића, посебно поглавље ЗАБРАЊУЈУ МИ УЛАЗ У ДВОР, или поглавље о околностима под којима је ухапшен принц Ђорђе Карађорђевић... 
Добро би било да су, поред свега осталог, понудили и доказе за нека места у магазину.

Новооснована Фондација Михаило Петровић Алас у Београду поседује интимну преписку принца Ђорђа Карађорђевића, која је скоро век провела на неком од тавана. Инвентаришући ту преписку, ученика и учитеља, нисмо наишли на детаље или околности које би потврдиле "тврдње" изнете у чланку споменутог магазина.
Књиге,  историјске, требало би писати, на основу исцрпнијих истраживања и доказа, зар не?
И новинари и научници би требало да буду опрезнији у изрицању оцена за које нема доказа. Ако су докази претпоставке, инсинуације и лажи - зар то може помоћи у расветљавању личности и истине?
Нико није света крава и заштићен од истраживања.
Дозвољено нам је да посумњамо у Политику, да се зачудимо, и упитамо: Шта јој то треба?
Где смо тренутно? Још увек у бесовским вртлозима 20. века?
Упоредите дворско објашњење, штампано у Политици од 3. маја 1925. са чланком Геј јунаци из српске прошлости, штампаном у МАГАЗИНУ Политике 20. фебруара 2011. и изведите закључак сами.
Каква другачија историја! Моилим вас, зар није реч о истој?..........

1 коментар:

bozica је рекао...

Sudeci po ovakvim napisima u novinskoj kuci kakva je Politika mogu samo da konstatujem da novinarska profesija u Srbiji vise ne postoji. Ovo sto samo sebe titulira kao novinare je najprostackija fela senzacionalistickih piskarala. To prilici neskolovanim i neobrazovanim "zenturacama" oba pola pa je bruka Politike tim veca.
Bozica Pekic

Популарни постови