ПоРтАл

ПоРтАл
САЗВЕЖЂЕ З

четвртак, 29. јануар 2015.

Управо је одштампан нови двоброј "Заветина+ " (6-7/2014)


Ове новине не финансира Министарство културе, већ филнатропи из Србије и света, зато су ово једине независне новине...
________________________________
... Сазвежђе ЗАВЕТИНА расте као млада трава, чак и у ово време када се Србија бели под снегом. Можда  и зато што читаво Сазвежђе расте из плодног хумуса различитости и чежње за другом српском ренесансом, обновом?
Оно што сам приметио последњих недеља, а нарочито када одсуствујем из Београда по десетак дана (ломатајући се планинама  Србије – од  Ђердапа до Радана на југу)  да за недељу дана понекад стигне и преко стотину писама, не само из Србије и бивших република СФРЈ, него и из Европе, Русије, Америке, и са других континената. Негде се „билтени“ ишчекују као какав  – како би рекао старина М. Мркић  „роман-часопис“! Такве желим да обрадујем вешћу да ће  штампани часопис – књижевни часопис – ускоро (уз Божју помоћ)  угледати светлост дана, можда и пре неко што процветају јагорчевина и кукурек. Јер колико је интернт спојио најудаљеније светове и људе, толико и у људима и сарадницима „Заветина“  постоји жудња за једним штампаним на папиру часописом, који би изражавао судбину данашњих дана и земље у којој се штампа, незаражен књижевним модама и  отпоран на поплаву  стране књиге....
          (одломак из увода гл. уредника часописа, стр. 2, двоброј 6-7/2014 )
_______________________________________________
Садржај двоброја 6-7/2014 часописа „ЗАВЕТИНЕ+“
Ђовани Папини, Молитва Христу. — Мита Ракић, Изводи “Из нове Србије” (2) (10, 17) — Августин Ујевић Русија Русији (1,3) —   Бела Тукадруз: Музеј ренесансних духова —   Александар Лукић ПУБЛИКА (1) — Улак или “Застава” “Заветина” (2) —ЕЛОИ!ЕЛОИ!ЛАМА САВАХТАНИ – избор песама из Додатка „СРПСКИХ НОВИНА“ – Забавника (Августин Ујевић, Ј. Дучић, Растко Петровић, Јосип Миличић, Милосав Јелић… (3, 8) — Дневник ПРЕТЕКА (3) — Растко Петровић:ЈУЧЕ И ДАНАС — Над судбином рукописа романа „Дан шести“ Растка Петровића : из дневника једног од чланова КОГИТО КЛУБА (4-7) — Радомир Батуран ПОШТОВАНА РУЉО (7)   — Шта се променило после четрнаест година, овде, заиста? (8) —   ПАНОРАМА НОВИЈЕ РУСКЕ ПОЕЗИЈЕ (Из рукописа) Владимир Јагличић (9) —СУРБИТА, Перваз (9) — СУРБИТА, БОЖИЋНА ПАНОРАМА САЗВЕЖЂА (ТРИДЕСТ И ЧЕТИРИ) Пролог (9,11) — ТРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ПЕСНИКА:СУРБИТЕ (11-13,15,18) — Мирослав Тодоровић: ЧУДО У ЛУКОВСКОЈ БАЊИ (18) —Пажљиви читалац Куда Србијо? — (Необјављени рукописи) Сарадници ДБ ликвидирали (20) и др…
Насл. страница

Овај двоброј, одштаман на 20 страна таблоид формата, на папиру, кошта 299,00 дин.

Полеђина, тј. последња, 20.  страна двоброја
 Завршен је истовремено и адекватан број на ЦД, који у свему одговара штампаној верзији на папиру. У жутом папирном омоту. 



Број на ЦД кошта  210,00 дин.Најбржи, најповољнији и најсигурнији начин је – директна куповина. Обавезна је Ваша тачна адреса и земља из које поручујете. Сви изван Србије плаћају и поштански трошак.
      И папирно издање часописа и ЦД штампани су у ограниченом тиражу. Пожурите да поручите свој примерак на време, док се не распрода.
      Часопис се може поручити преко интернета, или уобичајеним писмом.
       miroslav 7275@gmail.com
       Мирослав Лукић, уредник
       180 309, БЕОГРАД (Раковица), Ул. Сердар Јанка Вукотића 1/ 13
       Србија

Нема коментара:

Популарни постови